Iran & Russia | واردات غلات به کشور ۵۵ درصد افزایش یافت
15878
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-15878,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

واردات غلات به کشور ۵۵ درصد افزایش یافت

واردات غلات به کشور ۵۵ درصد افزایش یافت

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی تهران، با اشاره به پیش‌بینی کاهش ۱۰ درصدی تولید غلات تا ۲۵ سال آینده، گفت: در طول یک دهه گذشته سطح زیرکشت غلات کاهش یافته است و سال گذشته رشد ۵۵ درصدی در واردات غلات را تجربه کرد.
کاوه زرگران در بیست‌ودومین کنفرانس بین‌المللی غلات در روسیه گفته است: آغاز دوران پسابرجام و رفع تحریم‌ها و بهبود سرمایه‌گذاری‌ها، چشم‌انداز مثبتی برای اقتصاد ایران رقم زده است. وی گفته است: سهم مصرف غلات در سبد خانوارهای ایرانی، ۲۱ درصد است که رقم قابل توجهی به شمار می‌رود.
وی با اشاره به افزایش تولید غلات در سه سال گذشته، تصریح کرد: تولید غلات طی سه سال گذشته افزایش یافت تا جایی که سال ۹۴، میزان تولید به ۱۷/۵ میلیون تن رسید و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به رقم ۱۸/۲ میلیون تنی برسد و ما شاهد افت ۲۸ درصدی واردات هستیم. زرگران افزوده است: ایران طی یک دهه گذشته سالانه ۹/۵ میلیون تن غلات وارد کرده که ذرت با ۴۴ درصد و گندم با ۳۰ درصد بیشترین میزان واردات را به خود اختصاص داده بودند.
وی افزود: ۷۲ درصد از گندم در ایران به مصرف خبازی می‌رسد و با توجه به ذائقه ایرانیان و پیش‌بینی‌ افزایش جمعیت، ما تا یک دهه دیگر سالانه به ۲۰ میلیون تن گندم نیاز خواهیم داشت.
عضو هیئت رئیسه اتاق ایران و روسیه اظهار داشت: در یک دهه گذشته، سطح زیر کشت گندم کاهش داشته‌است، این درحالی است که حدود ۶۰ درصد از کل تولید غلات به گندم تعلق دارد. با این حال میانگین واردات گندم در ۱۰ سال گذشته، ۲/۸ میلیون تن بوده و بیشترین میزان واردات گندم ایران از نظر ارزش در سال ۱۳۹۳ رخ داد که بیش از ۲ میلیارد دلار گندم وارد کشور شد.