Iran & Russia | گزارش هیات چلیابینسک
15834
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-15834,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

گزارش هیات چلیابینسک

گزارش هیات چلیابینسک

در نشست اتاق مشترک ایران و روسیه که با حضور استاندار استان چلیابینسک، رئیس اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی این استان و شرکت های عضو اتاق مشترک برگزار شد، شرکت های ایرانی و ۲۴ شرکت روسیه ای در زمینه های مختلف مانند سیستم های حفاری، غلات، ماشین آلات کشاورزی، مواد معدنی، تجهیزات نیروگاهی، توسعه خطوط ریلی و مواد شیمیایی، پیرامون همکاری های مشترک و افزایش حجم مناسبات تجاری و اقتصادی با یکدیگر گفتگو کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، دوربه روسکی استاندار ایالت چلیابینسک در این همایش، با بیان اینکه حل مشکلات موجود برسر توسعه روابط اقتصادی دو کشور نیازمند برداشتن گام های اساسی از سوی هر دو کشور است، گفت:‌ با فعال کردن ظرفیت های روابط میان دو کشور می توانیم حجم مبادلات دو کشور را تا دهها برابر بیش از حجم کنونی ارتقاء دهیم.
دیگتیاروف رئیس اتاق بازرگانی استان چلیابینسک روسیه نیز در این همایش با اشاره به ظرفیت های این استان در حوزه های فلزات ، گرافیک، معدن و زیرساخت ها گفت: استان ما سهم زیادی از سرمایه گذاری در روسیه را جذب کرده است طوری که در سال ۲۰۱۰ سی میلیارد روبل سرمایه گذاری برای ۲۱ طرح در بخش کشاورزی این استان انجام شده است .
وی با اشاره به اینکه استان ما دو برابر واردات ، صادرات دارد اجرای اسناد و موافقت نامه های همکاری میان ایران و روسیه می تواند به افزایش حجم مبادلات میان دو کشور منجر شود .
دیگتیاروف با بیان اینکه استان چلیابینسک مرز آسیا و اروپا با برخورداری از ظرفیت های علمی و صنعتی است ،گفت: در دو سال اخیرحجم مبادلات میان استان ما و ایران ۸۰ درصد افزایش یافته است  ضمن اینکه با برخورداری از ظرفیت های تولیدی در ذوب آهن، چدن، سرب، ماشین های سنگین و جرثقیل می توانیم همکاری های خوبی با ایران داشته باشیم.
همایش فعالان اقتصادی ایران و استان چلیابینسک روسیه با حضور استاندار، وزرای اقتصادی، رئیس اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی این استان و عسکراولادی رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه و فعالان اقتصادی ایران برگزار شد.
اسدالله عسگراولادی در این همایش گفت : دو میلیارد دلار مبادلات تجاری ایران و روسیه شایسته روابط دو کشور نیست زیرا هم اکنون ما با کشورهای همسایه تا ده میلیارد دلار و با برخی کشورها به ویژه چین تا ۴۰ میلیارد دلار در سال مبادله تجاری و اقتصادی داریم.
وی افزود‌: مشکلات زیادی در راه روابط اقتصادی دو کشور وجود داشت که تا کنون مشکلات روادید ، حمل و نقل و به ویژه حمل و نقل هوایی در حوزه مسافری و باری حل شده است اما تعرفه های گمرکی همچنان شفاف نیست.
عسگراولادی گفت : نقل و انتقال پولی یکی دیگر از مشکلات سر راه توسعه روابط دو کشور است و نمی توانیم برای خرید کالا به صورت چمدانی پول حمل کنیم از این رو بانک هایی باید میان دو کشور فعال باشد تا ریال را در کشور ما و روبل را در روسیه بیمه کند.
وی سفر اخیر آقای پوتین رئیس جمهور روسیه به ایران را نقطه عطفی در روابط میان دو کشور برشمرد و گفت : امیدواریم با بهره گیری از نتایج این سفر مبادلات دو کشور افزایش و روابط میان دو کشور بازسازی شود.
در این همایش تفاهم نامه همکاری میان اتاق بازرگانی ایران و اتاق بازرگانی اورال روسیه امضا شد.
برقراری پروازهای مستقیم هوایی ایران و سه شهر روسیه
نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه هم گفت: به منظور تسهیل در تردد بازرگانان ایران و روسیه و افزایش مبادلات تجاری ؛ پروازهای منظم هوایی میان ایران و فرودگاه های مسکو ، سن پترزبورگ و سوچی برقرار شده است ضمن اینکه پروازی میان ایران و آستاراخان نیز به زودی برقرار می شود.
قدیر قیافه در حاشیه همایش فعالان اقتصادی ایران و استان چلیابینسک روسیه در جمع خبرنگاران افزود : هفته ای شش پرواز میان ایران و مسکو انجام می شود که به زودی به ده پرواز در هفته افزایش می یابد ضمن اینکه دو تا سه پرواز در هفته به مقصد سن پترزبورگ داریم و به مقصد فرودگاه سوچی نیز سه تا پنج پرواز در هفته به زودی انجام می شود.
وی ادامه داد : از ابتدای سال جدید شمسی پرواز ایران به مقصد آستاراخان با هفته ای یک پرواز برقرار می شود.
قیافه با اشاره به اینکه مشکلات ویزا ، تعرفه ، گمرک و بانکی مهمترین مشکلات در راه توسعه میان ایران و روسیه بود ، گفت : مشکل ویزا میان دو کشور حل شد و فعالان اقتصادی می توانند با دریافت معرفینامه از اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ،  سه روزه ویزای خود را بگیرند و مشکل تعرفه هم در اصل به قیمت گذاری از سوی گمرک روسیه مربوط می شد که با مذاکرات انجام شده رفع شد.

وی افزود : برای رفع مشکل بانکی نیز هفته گذشته معاون بانک مرکزی ایران به همراه مدیران عامل بانک های مطرح ایران به روسیه سفر کردند و با ده بانک مطرح روسیه توافقات خوبی انجام دادند که امیدواریم به زودی نتایج آن را در تسهیل روابط اقتصادی و تجاری دو کشور شاهد باشیم.
قیافه همچنین تصریح کرد: روابط تجاری ایران و روسیه به دلیل استفاده فعالان اقتصادی دو کشور از کشورهای ثالث برای مبادلات کالایی، کاهش یافت اما با تسهیلات انجام شده امیدواریم بتوانیم تا یک سال آینده مبادلات تجاری دو کشور را از دو میلیارد دلار در سال به سه میلیارد دلار افزایش دهیم و پس از آن سالانه ۳۵ درصد افزایش مبادلات میان دو کشور را شاهد باشیم.
وی درباره اهمیت استان چلیابینسک روسیه گفت : این استان با برخورداری از ظرفیت های عظیم صنعتی ، معدنی ،  کشاورزی ، فناوری  و زیرساخت های مهم سهم ۷ تا ۸ درصدی در تولید ناخالص ملی روسیه دارد.